În cosmetologia modernă, laserul este utilizat pentru a elimina numeroase probleme ale pielii. În special, întinerirea cu laser a feței este populară - o procedură prin care puteți crește elasticitatea și netezimea pielii, eliminați ridurile fine și profunde și strângeți ovalul feței. După finalizarea cursului sesiunilor, veți arăta mai tânăr cu câțiva ani.
Ce este întinerirea cu laser?
Întinerirea cu laser este o restaurare non-chirurgicală a tineretului pielii în cel mai scurt timp posibil. Procedura se efectuează folosind fascicule laser de diferite forțe, cursul complet constă în 3-5 sesiuni cu o pauză pe lună. Eficacitatea tehnicii este atât de mare încât, după prima încercare, se va observa un rezultat pozitiv.
Procedura de întinerire cu laser are un efect cumulativ, întrucât după prima sesiune în straturile interioare ale pielii sunt activate procesele naturale de producere a elastinei și a colagenului, care sunt responsabile de netezimea și elasticitatea pielii.La fiecare sesiune ulterioară, pielea întinereste, efectul maxim poate fi observat la șase luni de la începerea procedurii.
Diferite clinici desfășoară diferite cursuri de întinerire cu laser; ca standard, vor dura 5 sesiuni pentru a finaliza procedura cu un interval de o lună. Această metodă este delicată pentru piele și vă permite să vă întineriți fața în cel mai natural mod. Un curs accelerat constă din 5 ședințe la fiecare 5 zile, o astfel de întinerire expresă este extrem de eficientă, deoarece vă permite să restabiliți prospețimea și frumusețea feței în doar o lună, dar efectul de la aceasta nu va dura atât de mult, doar aproximativ 1-2 ani.
întinerirea facială cu laser oferă următoarele rezultate:
- reduce semnificativ ridurile profunde și elimină aproape complet liniile fine de expresie;
- netezește vergeturile și cicatricile vechi;
- strânge porii și reduce coastele pielii;
- uniformizează tenul și îndepărtează pigmentarea;
- reînnoiește stratul superior al epidermei, îndepărtează pielea aspră și depășită;
- îndepărtează pungile și cearcănele de sub ochi;
- întărește structura pielii, o saturează cu putere și energie;
- îmbunătățește circulația sângelui, normalizează procesele metabolice;
- previne acneea și erupțiile de acnee.
Aceasta nu este întreaga listă a calităților pozitive ale întineririi cu laser, folosind această metodă puteți scăpa de aproape toate imperfecțiunile pielii într-un timp scurt și fără riscuri pentru sănătate. Principalul lucru este să alegeți un specialist cu experiență, pentru care se recomandă efectuarea unor astfel de proceduri exclusiv în clinici specializate.
Cum se realizează întinerirea cu laser?
Imediat înainte de începerea procedurii, este necesară curățarea profundă a feței, pentru care sunt utilizate scruburi moi și compoziții exfoliante. Tratamentul cu laser se efectuează exclusiv pe pielea curată.
În funcție de rezultatul final dorit, ambele zone individuale ale feței și întreaga suprafață a pielii pot fi tratate cu un laser. Cea mai bună opțiune este de a efectua întinerire nu numai pe față, ci și pe gât și decolteu.
Raza laser pătrunde adânc în piele, încălzindu-și straturile interioare, reducând astfel activ fibrele vechi de colagen, ceea ce declanșează automat producerea de noi. Întinerirea cu laser a feței se efectuează în impulsuri cu o durată de 0, 2 până la 0, 5 ms, ceea ce este absolut sigur și nu prezintă niciun risc pentru sănătatea umană.
Rezultatul expunerii laserului la piele este focarele de recuperare nou formate - zone separate ale feței unde are loc procesul activ de producere a elastinei naturale. Un plus imens este faptul că stratul exterior al pielii are zone microscopice intacte, ceea ce face procesul de recuperare aproape invizibil extern, adică nu există puncte de tranziție între pielea reînnoită, nu există umflături și umflături.
După terminarea procesului, fața este tratată cu o soluție specială de înmuiere, nu este recomandat să folosiți produse cosmetice decorative timp de câteva ore și să stați la soare mult timp. În caz contrar, nu există contraindicații, deși majoritatea experților recomandă ca primele zile după ședințe să nu viziteze plaja și solarul și, de asemenea, să nu vă expună fața la crăpături puternice și la contactul cu sare sau apă clorurată.
Pro și contra ale întineririi cu laser a pielii
Deoarece tratamentul cu laser este considerat unul dintre cele mai eficiente pentru întinerire, popularitatea sa crește în fiecare zi. Există multe avantaje în utilizarea acestei metode:
- efect pe termen lung - rezultatul după un curs complet de proceduri durează 5-7 ani;
- siguranță - deoarece nu se efectuează nicio intervenție chirurgicală, nu există riscul de infecție și inflamație a pielii;
- nu există o perioadă de recuperare - spre deosebire de intervenția chirurgicală, nu există cicatrici sau tăieturi după expunerea la laser;
- fără efecte secundare;
- poate fi combinat cu alte sesiuni de cosmetologie;
- durează puțin - sesiunea durează de la o jumătate de oră la o oră;
- nu necesită tratament spitalicesc.
Împreună cu astfel de avantaje incontestabile, întinerirea cu laser are unele dezavantaje. Aceste sesiuni nu sunt recomandate:
- copii și femei însărcinate;
- pacienți care suferă de boli de piele;
- persoane cu sensibilitate crescută a pielii;
- care suferă de afecțiuni cronice severe.
De asemenea, trebuie remarcat costul ridicat al procedurilor, motiv pentru care nu toate categoriile populației își pot permite. Este adevărat, prețul pentru întinerirea cu laser este destul de consistent cu eficiența procedurii, iar un lifting facial chirurgical vă va costa mult mai mult.